Anttolanhovi

Anttolanhovi Leipurimme leipoma leipä ja Peltolan kirnuvoi

Tässä Roopen oma versio pääsiäisen klassikkojälkiruuasta.

Perinteinen pääsiäispasha

350 g     

voita

250 g

sokeria

4

keltuaista

500 g

maitorahkaa

2 dl

kermaa

1

vaniljatanko

1

raastettu appelsiininkuori

1

sitruunanmehu

1 dl

paahdettuja mantelilastuja

1,5 dl

kuivattuja hedelmiä ja rusinoita

Raaputa vaniljatangon sisus pehmeään voihin ja vatkaa sokeri ja voi erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voi-sokerivaahto, rahka ja keltuaiset keskenään ja lisää mantelilastut, kuivatut hedelmät ja sitrukset. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
Valuta massaa yön yli kostutetulla sideharsolla vuoratussa muotissa (laita pieni paino päälle).
Seuraavana päivänä kumoa pasha tarjoiluvadille ja tarjoa esimerkiksi lakkakastikkeen kanssa.

Pääsiäisvinkki leivän leivontaan:
Käytä syömättä jäänyt mämmi leipätaikinaan.
Mämmistä leivottu mallasleipä maistuu esimerkiksi kylmäsavulohen kanssa.